Kişisel Farkındalık

Birçok insan için 20’li ve 30’lu yaşlar bir keşif ve kendini keşfetme dönemidir. Kim olduğumuz hakkında daha fazlasını öğrenmek için zaman ayırmaktan bahsediyoruz ve bunu yaparken de kendimizin daha fazla farkına varma girişiminde bulunuyoruz. Ancak gerçekte araştırmalar, insanların yalnızca %10-15’inin gerçek öz farkındalığa sahip olduğunu gösteriyor.

Öz farkındalık, duygularımızı, düşüncelerimizi ve inançlarımızı ve bunların davranışlarımızı nasıl etkilediğini anlama yeteneğimizdir. Kendini tanıyan bir kişi, güçlü yönlerini, zayıf yönlerini ve hayatında önemli ölçüde iyileştirilmesi gereken alanları bilir.

Kişisel farkındalık bizi hayatın her alanında etkileyen önemli bir niteliktir. Kendi düşüncelerinizi ve duygularınızı ve bunların başkalarını nasıl etkilediğini keskin bir şekilde anlamak çok değerli olabilir.

Neden Kişisel Farkındalık Daha İyidir?

Kendiniz bilmediğiniz veya anlamadığınız zaman isteklerimizi ve ihtiyaçlarımızı başkalarına ifade etmek zordur. Diğer insanlarla nasıl karşılaştığınızı bilmek de zordur. Kendinizi daha iyi tanımak için zaman ayırmak sizi fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak etkiler.

Kendinizin daha fazla farkında olduğunuzda, duygularınızı düzenleme ve bu duyguları başkalarına aktarma sizin için daha kolay olabilir.
Kişisel farkındalık size kim olduğunuza dair daha iyi bir fikir verir. Öz-farkındalık, benlik duygusunun gelişmesine fayda sağlar. Değerler ve inançlar, tutarlı bir benlik duygusu olmadan net olmayabilir.

Kim olduğunuzu, güçlü ve zayıf yönlerinizi, tuhaflıklarınızı ve daha fazlasını bildiğinizde ve takdir ettiğinizde, daha büyük bir güven duygusuna sahip olursunuz. Neye değer verdiğimizi ve arzuladığımızı anlamamıza ve davranışlarımızda bunlara uygun değişiklikler yapmamıza yardımcı olarak öz saygımızı ve güvenimizi geliştirebiliriz.
Kişisel farkındalık yoluyla kendini keşfetme, kişisel gelişiminizi deneyimlemenize de yardımcı olur.

Stresi nasıl yöneteceğinizi, kaygıyla nasıl başa çıkacağınızı ve sınırları nasıl kullanacağınızı öğrenirsiniz. Kişisel farkındalık olmadan, kendinize bakım gösterme motivasyonu eksiktir ve dolayısıyla bu yeteneğe sahip olmak genel olarak daha iyi sağlık ve zindeliğe yol açar.
İç gözlem yapmaya, düşüncelerinizi ve duygularınızı düşünmeye ve işlemeye zaman ayırmanız sadece size değil çevrenizdekilere de yardımcı olur.

Kişisel Farkındalığınızı Artırmak İçin Kendinize Sorabileceğiniz Yirmi Soru

  1. Şu anda nasıl hissediyorum? Bu soruyu sormak, odak noktanızı kendinize kaydırdığınızda ve belirli bir anda neler olabileceği üzerinde düşündüğünüzde kişisel farkındalığınızın artmasına yol açar.
  2. Bu şekilde hissetmeme sebep olan şey nedir? Duygularınızın ötesine bakmak ve bunların ardındaki nedenlere dalmak için zaman ayırmak, duygularınız ve tepkilerinizle daha fazla temas halinde olmanıza yardımcı olabilir.
  3. Başkaları benim hakkımda neyi sevdiklerini söylerdi? Kendinize bu soruyu sormak, en güçlü niteliklerinize odaklanmanıza ve en olumlu yönlerinizin olduğu alanların farkına varmanıza olanak sağlayabilir.
  4. Güçlü yönlerim neler? Zayıf yönlerim neler? Güçlü yönler ve sınırlamalar üzerinde düşünmek, kendinize ilişkin dengeli bir bakış açısı sağlar, böylece her ikisini de güçlendirebilir ve gelişmeye devam edebilirsiniz.
  5. Beni tüketen ne? Beni ne canlandırıyor? “Enerji seviyelerinde değişikliklere yol açan durumları düşünün. Bu, kişisel farkındalığın doğrudan bir biçimidir ve tükenmişlikten kaçınmanıza ve gelecek için etkili bir şekilde plan yapmanıza olanak tanır.
  6. Şu anda neye ihtiyacım var? Hiç huysuz ve sinirli olup da bütün bir günü yemek yemeden geçirdiğinizi fark ettiğiniz oldu mu? Veya hiç bir proje üzerinde çalışırken bunalmış hissettiğinizi fark ettiniz mi? O anda neye ihtiyacın var?
  7. Geçmişinizde iyileştirmek isteyeceğiniz şey nedir? Bu soru hayatınızda iyileşmeye ihtiyaç duyduğunuz diğer yerleri tanımanıza yardımcı olabilir.
  8. Bu yapmak istediğim bir şey mi? Neden ya da neden olmasın? Bazen bazı şeyleri alışkanlık veya beklentimiz dışında yaparız. Ama bu gerçekten yapmak istediğin bir şey mi?
  9. Benim için hiçbir şey yapamayan diğer insanlara nasıl davranırım? Bu soru karakterinize güçlü bir bakış sağlar.
  10. Sergilediğim, mevcut değerlerim ve inançlarımla uyuşmayan davranışlar var mı? Bu, neden belirli şekillerde davrandığınızı, özellikle de bu davranışlar olmak istediğiniz kişiyle uyuşmuyorsa, gerçekten düşünmenizi sağlayan harika bir sorudur.
  11. Davranışlarım kendi kendimi sabote ediyor mu? İstediğiniz mutluluğa ulaşmanızı engelleyen şeyler mi yapıyorsunuz? Geçmişinizde bu şekilde davranmanıza neden olan bir şey var mı?
  12. Duygularımı nasıl ifade ederim? Tepki mi vereyim? Bu soruyu düşünmek, eylemlerinizin, bunların ardındaki nedenlerin ve etrafınızdakileri nasıl etkilediklerinin daha fazla farkına varmanıza yardımcı olacaktır.
  13. Başarıya ulaşmamı engelleyen ne? Öz farkındalığın bir yönü, kendinizin, kendiniz üzerindeki etkisini anlamaktır. İşyerinde zaman yönetimi konusunda sorun yaşıyorsanız veya net düşünme konusunda sorun yaşıyorsanız, kişisel farkındalığınızı geliştiriyorsunuz demektir ve daha sonra başa çıkma becerilerini öğrenmek ve kişisel bakımı geliştirmek gibi bu alanları geliştirmek için adımlar atabilirsiniz.
  14. İlişkilerim sağlıklı mı? Bu ilişkide takdir edildiğimi hissediyor muyum? Karşımdaki kişiye değer veriyor ve saygı duyuyor muyum? Bu soruların yanıtları, gelişmeye ve büyümeye ihtiyaç duyduğunuz alanlar ve hangi gelişmeleri görmek istediğiniz konusunda size fikir verebilir.
  15. Neyden korkuyorum ve bu korkunun beni etkilemesine nasıl izin verebilirim? Korkular fırsatları kaçırmamıza veya gerçeklere değil duygulara dayalı kararlar almamıza neden olabilir. Bunu yaptığınızın farkına varırsanız değişiklik yapmak için aktif adımlar atabilirsiniz.
  16. Bir partnerde kendimde olan hangi özellikleri istemezdim ve neden? Bu, ilişkilerde nasıl göründüğümüze ve bunun başka birinde kişisel olarak isteyebileceğimiz bir şey olup olmadığına kuşbakışı bakmamızı sağlıyor.
  17. Beni ne motive ediyor? Kendinize bu soruyu sormak çok anlamlı olabilir. Daha fazla para, birini bir işe girmeye motive edebilir; sizin için daha fazla esnekliğe sahip olmak daha önemlidir.
  18. Başkaları beni nasıl tanımlıyor? Açıklamaları doğru mu? Başkalarının söyledikleri hakkında ne hissettiğinize bağlı olarak, sözlerinizin ve eylemlerinizin başkalarını nasıl etkilediğini daha derinlemesine araştırmanıza neden olabilir.
  19. Sen savunmaya geçtiğinde nasıl davranacağım? Bu soru, başa çıkma mekanizmalarınıza ilişkin farkındalığınızı artırır ve bunların sağlıklı olup olmadığı konusunda size fikir verir.
  20. Ne zaman kendimi değersiz hissediyorum? Bu soruyu sorarak daha fazla büyümeye ve gelişmeye ihtiyaç duyduğunuz bir alanı keşfedebilirsiniz.

Aile Danışmanı&Klinik Psikolog Sümeyra Albakır

Atakan Sevgen

Stajyer

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Psikoloji bölümünü bitirmiştir. Lisans eğitimi süresince çeşitli alanlarda gönüllülük faaliyetlerinde bulunmuştur ve yöneticilik pozisyonlarında rol almıştır. Ayrıca insan kaynakları, bilimsel araştırma laboratuvarı ve psikoloji kliniği gibi alanlarda stajlar yapmıştır. Wechsler Kısaltılmış Zeka Ölçeği (WASI) gibi çeşitli psikolojik testlerin uygulanmasında ve puanlanmasında aktif rol almış, danışanların tedavi süreçlerini gözlemleme ve bu süreçlerin teorik yapılarını araştırma konularında ise yakından inceleme ve araştırma fırsatı bulmuştur.

 

Güncel olarak klinik psikoloji alanında yüksek lisans programlarına hazırlık yapmaktadır.

 

Ağusots 2024 tarihinden itibaren WiseMind Psikoloji &Akademi bünyesinde stajyer olarak görev almaktadır.

Selin Ecevit

Diyetisyen & Bütüncül ve Fonksiyonel Beslenme Uzmanı

Atılım Üniversitesi %100 İngilizce Beslenme ve Diyetetik bölümünü onur öğrencisi olarak tamamlamıştır. Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde stajını tamamlamış, Medicana International Ankara Hastanesi ve Ankara Etlik Şehir Hastanesi gibi farklı özel ve devlet hastanelerinde görev almıştır. İstanbul ve Ankara olmak üzere farklı şehirlerdeki özel kliniklerde tecrübeler edinmiştir.

 

Uluslararası Fonksiyonel ve Bütüncül Beslenme Uzmanı (IFN) kimliği sayesinde kronik ve otoimmün rahatsızlıklarda beslenme, alerji ve gıda intoleranslarında beslenme, sindirim sistemi problemleri ve bağışıklık sistemi güçlendirme gibi alanlarda danışmanlık hizmeti vermektedir.

 

Yetişkin hastalıklarında beslenme, adolesan ve çocuk beslenmesi, ağırlık yönetimi, özel durumlarda beslenme gibi alanlarda çalışmalarını sürdürmekte, Emzirme Danışmanı kimliği ile anne ve anne adaylarına destek olmaktadır.

 

Psikodiyet eğitimini aktif olarak sürdürürken bu yaklaşım ile yeme davranış bozuklukları alanında da çalışmaktadır.

 

Şu an WiseMind Psikoloji & Akademi bünyesinde yüz yüze ve online olarak diyet ve beslenme danışmanlığı hizmeti vermektedir.

Rabia Karagülmez

Asistan Psikolog

Ufuk Üniversitesi Fen -Edebiyat  Fakültesi Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencisidir. Çocukları gözlemlemek amacıyla MEB’e bağlı bir anaokulunda staj yapmıştır. Psikoloji alanında mesleki bilgi kazanmak ve bu bilgilerini pekiştirebilmek için birçok farklı klinikte staj yapmıştır. Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi’ne katılmış, eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

 

Çocuklar İçin Moxo Dikkat Testi Uygulayıcı Sertifikasyon Eğitimi’ne katılmıştır. İstanbul Esenyurt üniversitesinin düzenlediği birçok psikoloji zirvesine katılım sağlamıştır .

 

WiseMind Psikoloji & Akademi bünyesinde Eylül 2024 ‘ten beri asistan psikolog olarak görev almaktadır.

Sümeyra Albakır

Klinik Psikolog

Çankaya Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bölüm üçüncüsü olarak yüksek şeref derecesiyle tamamlamıştır. Lisans eğitimi sürecinde Çankaya Üniversitesi Engelsiz Çankaya topluluğunda görev almış ve çeşitli etkinlikler düzenlemiştir. Lisansı süresince Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi’nde staj yapmıştır. Lisans eğitiminde Stroop Testi, İşaretleme Testi, Wechsler Bellek Ölçeği, Sayı Dizisi Öğrenme Testi, İşaretleme Testi, Raven Standart Progresif Matrisler Testi, Sayı Dizisi Öğrenme gibi çeşitli nöropsikolojik testlerin eğitimini almış ve uygulama fırsatı bulmuştur. Lisans eğitiminde Doç. Dr. Pınar Bıçaksız’ın gerçekleştirdiği Karanlık Üçlü Kişilik Özelliklerinin (Makyevelizm, psikopati, narsizm) Sürücü Davranışlarını Yordayıcı Gücü adlı çalışmasında veri toplama sürecinde araştırmacı olarak görev almıştır.

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli okullarda psikolog unvanı ile çalışmıştır.

İlk yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı üzerine yaparak Aile Danışmanı unvanını almıştır. Eğitimi boyunca SCL-90 Benlik Saygısı Ölçeği, Öz Denetim Ölçeği, Edilgenlik Girişkenlik Ölçeği gibi testlerin eğitimini almış, uygulamış, Çift ve Aile Danışmanlığı yapmış olup süpervizyon eğitimini başarıyla tamamlamıştır. Yüksek Lisans projesini ‘Ebeveynlerin Çocukluk Çağı Travmalarının Ebeveynlik Stillerine ve Çocukların Bağlanma Stillerine Etkileri’ başlıklı çalışma ile tamamlayıp başarıyla sunmuştur.

İkinci yüksek lisans eğitimine ise TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde devam etmiştir. Eğitimi boyunca MMPI, TAT, Rorschach ve WISC-4 testlerinin eğitimini almış ve uygulamıştır. Yüksek lisans eğitiminde Grup Terapisi dersini almış ve Serebral Palsi tanısı almış bireylerin anne ve babalarına süpervizyon altında Grup Terapisi gerçekleştirmiştir. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi tekniklerini kullanarak danışan görmüş ve Klinik Psikoloji bölümünden başarıyla mezun olarak Klinik Psikolog unvanını almıştır. Tez çalışmasını ‘Genç Yetişkin Erkeklerde Kaslı Olma Dürtüsü ve İşlevsel Olmayan Yeme Davranışları ile İlişkili Faktörlerin İncelenmesi’ üzerine tamamlamış olup çalışmasını X. Işık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu’nda sunmuştur. Yüksek lisans eğitimi sonrasında Şema Terapi Enstitüsü’nden Şema Terapi eğitimini tamamlamıştır. Şu anda ISST onaylı şema terapisti olma süreci için Şema Terapi odaklı süpervizyon almaktadır.

Şu an WiseMind Psikoloji & Akademi bünyesinde yüz yüze ve online şekilde psikoterapi seanslarına ve atölye çalışmalarına devam etmektedir.

Beyza Nur Zeyrek

Asistan Psikolog

Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü şeref derecesiyle bitirmiştir. Lisans eğitimi süresince çeşitli gönüllülük projelerinde görev almış, klinik psikoloji alanında seminerlere, konferanslara ve atölyelere katılmıştır. Klinik psikolojiye olan ilgisi doğrultusunda bu alanda stajlar yapmıştır. Klinik stajları kapsamında verilen eğitim sürecinde bireysel psikoterapilere, toplumsal beceri eğitimi ve grup terapilerine, bağımlılık grup terapilerine gözlemleyici olarak katılmış ve klinik test kullanımı hakkında teorik bilgi edinmiştir (yetişkinlerde psikopatoloji hakkında bilgi edinmiştir). Prof. Dr. Murat Atmaca’dan Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Şu anda klinik psikoloji yüksek lisans programlarına başvuru çalışmalarına devam etmektedir.

Mart 2023 tarihinden itibaren WiseMind Psikoloji &Akademi bünyesinde asistan psikolog olarak görev almaktadır.

Şeyma Öztürk Canbolat

Ofis Sorumlusu

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü’nden mezun olup eğitim hayatını Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden mezun olmuştur. Güncel olarak Halkla İlişkiler Yüksek Lisans programlarında hazırlık süreci devam etmektedir.

 

Okul hayatı boyunca birçok ‘Süper İletişim ve Motivasyon Mucizesi’, ‘Zor İnsanlarla Çalışma ve Yaşama Yöntemleri’, ‘İnsanları Etkileme ve Yönetme Sanatı’, ‘Psikolojik Tekniklerle İnsan Yönetimi’, ‘Bilinçli Liderlik ve İnovasyon’, ‘Kriz İletişimi ve Yönetimi’ başta olmak üzere pek çok sertifika ve seminer programlarına katılmıştır.

 

Şu anda WiseMind Psikoloji ve Akademi’de Ofis Sorumlusu olarak çalışmaktadır.

Hale Dündar

Stajyer

Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü son öğrencisidir. Üniversite hayatı boyunca yurtiçi ve yurt dışında sosyal sorumluluk projelerinde yer almıştır. Klinik psikoloji ve gelişimsel psikolojiye ilgisi doğrultusunda stajlar yapmakta ve araştırma labarotuvarlarında görev almaktadır.

Klinik stajları süresince çocukları gözlemleme fırsatı edinmekte ve yetişkin vakaları içeren süpervizyon toplantılarına katılmaktadır. Gelişimsel psikoloji alanında okul öncesi çocuklarda bilişsel gelişim, ebeveynlik tutumları ve aile birliği hakkında okumalar yapmakta ve çalışmaların veri toplama aşamalarında görev almaktadır. Psikoloji alanında sosyal medya içerikleri üretme ve yaşantı gruplarında bulunma fırsatı da edinmektedir.

WiseMind Psikoloji & Akademi bünyesinde Ağustos 2023’ten beri stajyer olarak görev almaktadır.

Meryem Karakaya

Klinik Psikolog

Ankara Ufuk Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra Istanbul Gedik Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji alanında yüksek lisansını yüksek onur derecesi ile tamamlamıştır. Bitirme projesini “Çocukluk çağı travmaları ile utanç ve suçluluk ilişkisinin incelenmesi” üzerine yazmıştır.

 

Lisans eğitimi boyunca Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesinde ve Sincan Açık Cezaevi’nde staj yapmıştır. Prof. Dr. Ebru Şalçıoğlu’ndan Bilişsel Davranışcı Terapi eğitimi, Psikoloji İstanbul aracılığıyla Gottman Çift Terapisi, Psikolog Dr. Bahar Köse Karaca’dan Uluslararası Şema terapi eğitimi, Asena Yurtsever ve Emre Konuk’tan 1. Düzey ve 2. Düzey EMDR Terapisi eğitimi ve süpervizyon almıştır.
Yüksek lisans eğitimi sırasında İstanbul Kartal Belediyesi’nde ve online platformda danışan takip etmiştir.

 

Şu an WiseMind Psikoloji & Akademi bünyesinde yüz yüze ve online şekilde psikoterapi seanslarına ve atölye çalışmalarına devam etmektedir.

Özlem Ataoğlu
Klinik & Sağlık Psikoloğu

Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bitirmiştir. Mezun olduktan sonra ilk yüksek lisansını Southampton Üniversitesi’nde Sağlık Psikolojisi üzerine tamamlamıştır. Bu program boyunca kanserli hastalarla çalışmış, tezini bu hastaların ağrı algıları ve bunun yaşam kalitelerine etkileri üzerine yazmıştır.

 

Türkiye’ye döndükten sonra 4 sene boyunca üniversite ve özel psikiyatri hastaneleri ve muayenehanelerinde çalışmıştır. Çalışmaları boyunca hizmet içi eğitimler vermiş, bireysel ve grup psikoterapi seansları yürütmüş, psikoloji öğrencileri için düzenlenen staj programı eğitim koordinatörlüğünü üstlenmiş, eğitim ve süpervizyon vermiştir.

 

2016 yılında Özlem Ataoğlu Psikolojik Danışma ve Eğitim Merkezi’ni kurmuş, çalışmalarını burada yürütmeye devam etmiştir. Aynı yıl Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevliliğine başlamış olup Klinik Psikoloji, Bireysel Farklılıklar ve Kişilik ile Psikolojik Ölçme ve Değerlendirme derslerini vermiş, 2021 yılına kadar görevini sürdürmüştür.

 

2017 yılında iki dönem Çankaya Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde de yarı zamanlı öğretim görevliliği yapmış, burada Gözlem ve Görüşme Teknikleri ile Temel Terapi Teknikleri derslerini vermiştir. 2016 – 2020 yılları arasında Yetişkinlerde Klinik İlk Görüşme Teknikleri Eğitimi ile Yetişkinlerde Klinik İlk Görüşme Becerileri Workshop eğitimlerini düzenlemiş, eğitim, sempozyum, çalışma gruplarında konuşmalar yapmıştır.

 

2022 yılında ikinci yüksek lisansını Rumeli Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji üzerine tamamlamıştır. Bitirme projesini Diyalektik Davranışçı Terapi üzerine yazmıştır.

 

2022 yılı güz döneminde TOBB Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde Kişilik Kuramları dersini vermiştir, görevine aynı üniversitede devam etmektedir. Aynı zamanda TOBB Üniversitesi Psikoloji Bölümü Danışma Kurulu’nda dış paydaş olarak görevine atanmıştır.

 

Kasım, 2021’de WiseMind Psikoloji & Akademi’yi kurmuştur. Çalışmalarına ekip arkadaşlarıyla devam etmektedir. 2023 yılında WiseMind Psikoloji & Akademi’nin bir uzantısı eğitim platformu olan Skill.Mind.Psikoloji’yi kurmuştur. Eğitim platformunda çeşitli alanlarda beceri edinilmesine yönelik mini eğitimler, masterclasslar düzenlemektedir.

Bilişsel Davranışçı Terapi, Rasyonel Duygucu Davranış Terapisi, Şema Terapi ve Diyalektik Davranışçı Terapi alanlarında uzmanlaşmış, 10 yıldır çalışmalarını bu alanlarda

sürdürmektedir. ISST onaylı şema terapisti sertifikasyon sürecindedir. Diyalektik Davranışçı Terapi – Beceri Geliştime üzerine uzmanlaşmıştır. Özel çalışma alanları arasında depresyon, kişilik bozuklukları, anksiyete bozuklukları, duygu düzenleme becerileri, ilişki problemleri vardır.

İpek Keskin

Klinik Psikolog

Lisans eğitimini Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde onur derecesiyle tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini yine aynı üniversitede Klinik Psikoloji Bölümü’nde yüksek onur öğrencisi derecesiyle tamamlayıp Uzman Klinik Psikolog ünvanını almıştır.

 

Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimleri sırasında Altınbaş Üniversitesi – Çocuk Üniversitesi, Doğa Koleji, Moodist Psikiyatri Hastanesi ve çeşitli kliniklerde stajyer psikolog olarak görev almıştır. 

 

Yüksek lisans eğitimi sırasında, 1 yıl süre ile CBTiSTANBUL Bünyesinde Dr. Emel Stroup tarafından verilen “Beck Yönelimli Kognitif Terapi ve Klinik Becerileri Geliştirme Programı”na kabul edilmiştir. Dr. Emel Stroup’ un asistanlığını yaptığı süre içerisinde “Kognitif Terapi Worskhop Sertifika Programı”nı tamamlamıştır. 

 

Program kapsamında; 

  • Beck  Yönelimli Kognitif Terapi Becerileri & Klinik İlk Görüşme
  • Beck  Yönelimli Kognitif Terapi İlkeleri ve Depresyon Tedavisinde Uygulanması
  • Anksiyete Bozukluklarında Beck Yönelimli Kognitif Terapi
  • Beck Yönelimli Kognitif Terapinin OKB Tedavisinde Uygulanması
  • OKB’de ERP (Maruz Bırakarak Tepki Önleme)’nin Uygulanması workshoplarına katılmıştır.

 

Mayıs 2022 yılında CBTiSTANBUL Bünyesinde ekip arkadaşlarıyla birlikte, Dr. Emel Stroup’un moderatörlüğünde, Dr. Christine Padesky’nin katılımıyla “Kognitif Terapistin Becerileri” başlıklı webinarı gerçekleştirmiştir. 

 

Yüksek lisans eğitimine devam ederken bitirme projesini “Bağlanma Stillerinin İntihar Girişimi/Kendine Zarar Verme Düşüncesi ile İlişkisi” başlıklı çalışma ile tamamlayıp başarıyla sunmuş ve uzman ünvanını almıştır.

 

Yüksek lisansın ardından Nişantaşı/İstanbul’da bir klinikte 1,5 yıl süreyle danışan görmüştür.

 

Şu anda Beck Enstitüsü tarafından verilen CBT Sertifikasyon Programı’na devam etmektedir. Program kapsamında aldığı eğitimler;

 

  • Basics of CBT: Essentials I
  • CBT for Depression
  • CBT for Anxiety
  • CBT for Personality Disorders

 

 

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ile seanslarını sürdürmektedir. Özel çalışma alanları arasında depresyon, anksiyete, kişilik bozuklukları, madde ve ilişkili bozukluklar, takıntı (Obsesif-Kompulsif) bozukluğu, duygu düzenleme becerileri ve ilişki sorunları vardır.

Şu an WiseMind Psikoloji & Akademi bünyesinde yüz yüze ve online şekilde psikoterapi seanslarına ve atölye çalışmalarına devam etmektedir.

Tilbe Mert
Klinik Psikolog

Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bölüm ikincisi olarak yüksek şeref derecesiyle tamamlamıştır. Lisans eğitimi sürecinde çeşitli sosyal yardım ve gönüllülük projelerinde yer almıştır. Yüksek lisans eğitimine İngiltere’de devam etmiş ve Bournemouth Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünden en yüksek başarı derecesiyle (distinction) mezun olarak Klinik Psikolog unvanını almıştır.

Lisans ve yüksek lisans tezlerini gebelik sonrası depresyon ve gebelik sonrası obsesif-kompulsif bozukluk üzerine yazmış, bu konuda çalışmalar yapmıştır. Eğitim hayatı boyunca birçok seminer, eğitim ve staj programlarına katılmıştır.

Türkiye’ye döndükten sonra özel bir psikiyatri hastanesinde ayaktan ve yatan danışan takibi yapmış, yoğunlukla bağımlılık alanında çalışmış, danışanların bireysel terapi ve grup terapisi süreçlerini takip etmiştir.

BDPD aracılığıyla Prof. Dr. Hakan Türkçapar’dan Bilişsel Davranışcı Terapi eğitimi ve Bilişsel Davranışçı Terapide Yapılandırılmış Görüşme eğitimi; TÜRBAD aracılığı ile Doç. Dr. Fatih Yavuz’dan Kabul ve Kararlılık Terapisi eğitimi ve süpervizyon eğitimi almıştır. Varoluşçu Akademi’de Temel Varoluşçu Analiz Eğitimi’ni tamamlamıştır ve varoluşçu ekolde süpervizyon sürecindedir.

Şu an WiseMind Psikoloji & Akademi bünyesinde yüz yüze ve online şekilde psikoterapi seanslarına ve atölye çalışmalarına devam etmektedir.